Zaterdagnamiddag vierde Cunina Sophie's verjaardagsfeest. Sabine De Vos, Nathalie Meskens en Luc Appermont waren enkele van de voorname gasten.




Onder de 120 gasten waren de Cunina ambassadeurs Sabine De Vos, Nathalie Meskens, Luc Appermont en Wouter Torfs, medewerkers, partners, sponsors en vrienden van het eerste uur.

1 september is een symbolische dag voor Cunina. Op 1 september gaan alle kinderen terug naar school! Echter, wereldwijd kunnen nog steeds 75 miljoen kinderen niet naar school. Zij leven in extreme armoede in een gezin dat meestal niet voldoende financiële middelen heeft om het schoolgeld te betalen.

Reeds 22 jaar onderschrijft Cunina millenniumdoelstelling 2 ‘Zorgen dat alle jongens en meisjes volledig basisonderwijs doorlopen’. Ondertussen konden meer dan 12.000 kinderen naar school dankzij een Cuninapeterschap in onze partnerlanden Haïti, Zuid-Afrika, Nepal, de Filipijnen en Brazilië. Het is deze individuele steun die maakt dat een petekind een diploma middelbaar onderwijs kan halen, wat zoveel betekent als de weg uit de armoede en uitzichtloosheid en het pad naar een gelukkiger en zelfstandig leven.

Op dit moment heeft Cunina meer dan 2000 actieve peterschappen.

Het is Sophie’s droom om het aantal Cuninapeterschappen dit schooljaar 2012-2013 te verdubbelen. Want ook na haar 65ste blijft Sophie met evenveel passie haar levenswerk verder zetten.